vrijdag 6 maart 2009

Filosofenbeek

Het weer zit de laatste tijd niet echt mee. Natuurlijk is het altijd goed fotoweer en zeker op bewolkte en regenachtige dagen kan bij het breken van de wolken het licht fabelachtig mooi zijn. Maar er zijn van die regendagen bij dat je de lust even vergaat om er op uit trekken. Het hopen is op betere tijden.

Afgelopen dinsdag was het weer wat druilerig en mistig. Maar wel droog. Tijd dus om een, voor mij, nieuw gebied te verkennen. Namelijk de Duivelsberg in het Rijk van Nijmegen. In het dal tussen de prachtige heuvels daar stroomt een beek met de naam Filosofenbeek.

Techniek: De foto is gemaakt met een Canon 5DmkII. Lens 17-40 F/4 L op 20mm. Belichting; F/16, 2 sec, iso 100. Foto is gemaakt vanaf statief, spiegel voorgeklapt en afgedrukt middels een draadontspanner om elke vorm van beweging van de camera uit te sluiten. Tevens is er gebruik gemaakt van een circulair polarisatie filter om de reflectie van het water "weg te draaien". Om de belichting van de lucht wat te drukken (deze zou zonder filter overbelicht zijn) is een 3 stops gegradeerd grijsfilter gebruikt.

Het gebied is werkelijk prachtig met heuvels die je eigenlijk niet in Nederland verwacht buiten Limburg. Het bos is gevarieerd en het open landschap in buurt aantrekkelijk door de diverse vergezichten over glooiende velden en schitterende natuur. Wat mij betreft een gebied waar ik nog menig uurtje door wil brengen en waar voor natuurliefhebbers veel te zien en beleven valt.

1 opmerking:

  1. Je maakt zeer knappe foto's!, zo te zien beleef je ook veel plezier met je nieuwe camera.

    Mvg, Gerard

    BeantwoordenVerwijderen