zondag 22 maart 2009

De Bylandt

De Bylandt is een recreatieplas ontstaan door ontginning van klei, zand en grind. De plas staat in open verbinding met de Rijn en ligt tussen de plaatsen Tolkamer en Herwen in. In de zomer is het er vaak druk op de plas als onze oosterburen en natuurlijk recreƫrende medelanders er druk zwemmen, zeilen of rondscheuren met hun speedboten als dan niet achtervolgt door de nodige waterskiƫrs. Maar nu is het gelukkig nog een oase van rust.

Techniek: Canon 5DmkII, 24 mm, F/16, 0.2 seconden, iso 100, ND-6 grijsverloopfilter, met draadontspanner vanaf statief met de spiegel voorgeklapt.

De Bylandt is, met de omliggende uiterwaarden, in de winter altijd een plek voor de overwinterende ganzen die met duizenden tegelijk dagelijks heen en weer vliegen tussen hun nacht- en dagverblijf. Ja.....in de herfst en winter is deze plek echt voor de natuur.

Techniek: Canon 5DmkII, 17mm, F/16, 1 seconde, iso 100, ND-4 grijsverloopfilter, draadontspanner vanaf stafief met de spiegel voorgeklapt.Bij het bewerken van het RAW bestand de witbalans van 4700K (door de camera automatisch gekozen) naar 6000K gezet. De foto was met 4700K erg blauw en kwam daardoor niet natuurlijk over. Dit benadert te werkelijkheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten