vrijdag 30 januari 2009

Rijp en Rijnwater

Het blijft net wel, net niet winteren in Nederland. 's Morgens ruiten krabben omdat 's nachts koning winter zich gemeld heeft als vorst. Om nu te zeggen dat ik autoruiten krabben leuk werk vind...nee. Maar dit betekend natuurlijk ook dat niet alleen de autoruiten berijpt zijn maar ook de natuur. En dat is voor iemand die graag natuurfoto's maakt is dit natuurlijk het kersje op de Van Der Valk appelmoes.

De betreffende morgen van bijgevoegde foto's in dit onderdeel zijn gemaakt bij de Rijn vlakbij het plaatsje Spijk. Het water stroomt hier half om half over Duits en Neerlands grondgebied. (Overzijde is Duitsland) Ik was daar om een drooggevallen plaat met vogels te fotograferen. Althans...dat was de bedoeling. Echter was deze plaat niet meer te bekennen omdat hoog water roet in het eten had gegooid.


Maar niet getreurd. De rijp was prachtig evenals het fijne warme wintermorgen licht van de zon.

De afbeeldingen zijn allemaal gemaakt vanaf statief, met draadontspanner en met gebruik van een polarisatie filter icm een grad. ND-8 soft filter om het licht van de lucht wat tegen te houden. De bovenste twee wijn gemaakt met een 17-40mm lens en de grote opname met een 105mm macro lens.

1 opmerking: