zaterdag 3 januari 2009

Het nieuwe jaar 2009

Jawel…we zijn weer in het nieuwe jaar aangekomen. Vanaf deze plek wens ik jullie allemaal een heel goed 2009 toe. Dat het voor de fotografen onder ons een fotastisch jaar mag worden met mooi licht en vol prachtige momenten om vast te leggen.

Het is vandaag 2 januari, koud en wat nevelig. Er staat en matige wind die de gevoelstemperatuur omlaag trekt terwijl het om en nabij het nul graden ligt. Niet echt uitnodigend weer om er op uit te trekken. Toch besluit ik om in het bos een route te verkennen en neem de fototas mee.

De route bevindt zich in het Zeddamerbos. In het bos is het aangenaam en de sfeer doet door de nevel en rijp sprookjesachtig aan. Ideaal weer om buiten te zijn en vreemde gebieden te bekijken voor potentiële landschapsfoto’s. Het bos is mooi geaccentueerd met gevarieerde vegetatie waaronder mooi met mos begroeide eikenbomen.
Canon 40D, 105mm, F/2.8, 1/4, iso 100, statief, spiegelvoorklap, draadontspanner

Het was aangenaam rustig in het bos. Ik heb genoten en heb wat locaties genoteerd waar ik zeker later terug wil komen om bij andere omstandigheden te fotograferen. Voor de geïnteresseerde: De paarse paaltjesroute op wandelkaart Bergherbos van Natuurmonumenten & ANWB (isbn 9-018-02341-8)

1 opmerking:

  1. Ad, ik heb je site bekeken en ben verrast!
    Ziet er mooi uit met erg mooie foto`s
    Groeten Peter Frazer

    BeantwoordenVerwijderen