woensdag 17 december 2008

Foto van de maand november bij Konijnenberg

Op vrijdag 12 december kreeg ik telefoon. Het was iemand van Foto Konijnenberg met de mededeling dat mijn foto’s door de bezoekers van hun site was uitgeroepen tot foto van de maand november. Nodeloos om te zeggen dat ik daar natuurlijk erg blij mee ben. De prijs bestond uit een waardebon van € 250,00 die ik volgend jaar zeker ga besteden

Echter tot mijn grote verrassing was er nog een tweede prijs aan gekoppeld waar ik minstens zo blij mee was en wat voor mij een totale verassing was. Foto Konijnenberg nodigde mij namelijk uit om in Vilsteren op 16 december een workshop sfeerfotografie te volgen gegeven door niemand minder dan Ruben Smit. Een natuurfotograaf die ik reeds enige tijd erg bewonder.

De dag begon met een korte inleiding en presentatie door Ruben wat voor hem sfeer inhoud binnen de natuurfotografie met tips hoe je dit vast zou kunnen leggen. Daarna was het tijd om eea in praktijk te brengen. Het was lekker mistig die dag dus natuurlijke sfeer voldoende. Ik ben zeer onder de indruk van het gemak waarmee Ruben fotografeert en de manier waarop hij gestelde vragen beantwoord met artistiek inzicht en de nodige kennis van technieken om iets vast te leggen.


techniek: 40D, 17mm, iso 100, F/8, 1/3 sec, polarisatiefilter

Na terugkomst op de startlocatie werden de persoonlijke resultaten bekeken en uitgebreid besproken. Verbetertips en persoonlijke visie werden uitgewisseld waardoor er een prettige dialoog ontstond. Ik bedank bij deze Foto Konijnenberg voor deze prijs en Ruben Smit in het bijzonder voor het bezorgen van een onvergetelijke dag.

1 opmerking:

  1. Hi Ad,

    Leuk om je blog gevonden te hebben, en gefeliciteerd met je prijzen! Een workshop met Ruben Smit lijkt me heel bijzonder, die man fotografeert heel bijzonder. Je laat hier dan ook twee heel mooie sfeeropnamen zien hé.

    groeten, en het beste voor 2009,

    Victor

    BeantwoordenVerwijderen